A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.

O nas2023-05-16T15:03:43+02:00

O SeneCuri Komenda

Na obrobju Komende, v mirnem in zelenem okolju, stoji nova in sodobna zgradba, ki bo občanom omogočila preživljanje jeseni svojega življenja blizu domačim, a kljub temu v skrbnih rokah zaposlenih z veliko znanja in željo pomagati soljudem.
Prehod v institucionalno oskrbo predstavlja novo priložnost. Je začetek aktivnega umirjenega življenja, ko se skrb za osnovne bivanjske potrebe lahko preloži na druge ter se ponujajo priložnosti za nove aktivnosti, druženja in doživetja.
Naša prizadevanja so usmerjena k ohranjanju samooskrbe stanovalcev in zadovoljitvi drobnih potreb, ki polepšajo vsakdan. Pomembno pozornost namenjamo izvajanju zdravstvene nege in oskrbe, saj ima skupina SeneCura vzpostavljene stroge kazalnike kakovosti.
S svojim delovanjem sledimo trem ključnim ciljem:

  • Omogočati kakovost življenja ne glede na posameznikovo zdravje, bolezen ali primanjkljaje;
  • Ohranjati posameznikovo dostojanstvo in integriteto do zadnjega trenutka;
  • Nuditi strokovno, kakovostno in varno zdravstveno nego in oskrbo v vseh življenjskih okoliščinah.

Skrb za druge je čast in privilegij, predvsem pa velika odgovornost. Pri svojem prizadevanju znotraj doma in v interakciji z zunanjimi deležniki sledimo osrednji filozofiji skupine SeneCura »Blizu ljudem«. Naša pozornost je namenjena posamezniku – stanovalcu našega doma, njegovim željam in potrebam. Pomembno je, da je njegova socialna mreža ohranjena, zato v dogajanje vključujemo svojce in druge osebe, ki mu veliko pomenijo. S svojo prisotnostjo v lokalnem okolju želimo biti »blizu ljudem« ter lokalnemu dogajanju, s čemer stanovalci ostajajo aktivni član družbe in socialne vključenosti.

Tone Pavček je napisal: ”Sreča je, ko se delo dobro opravi in ko imaš nekoga rad.«

Marija Tavželj, direktorica doma SeneCura Komenda in direktorica zdravstvene nege 

Prenesi publikacije

Galerija

Skip to content